сряда, 1 декември 2010 г.

Познати и непознати, приятели и неприятели, мъже,жени,деца, хора,
ДОБРЕ ДОШЛИ!

Добре дошли в новия ми дом!

И тъй като съм от поколението, свикнало да се обеснява и уточнява защо?, ще започна с отговора на този въпрос. Защо сега пък това, защо тук...?
1. Защото обичам да общувам – а чух,че и тук това е възможно.
2. Защото 3 000 километра, които ме делят от приятелките ми и високите сметки за телефон са достатъчен повод да потърся нещо по-евтинко за изливане на емоционалните ми гъдели.
Ех, друго си е да звъннеш на двама-трима приятели, да ги поканиш в къщи, да им налееш по питие, да дръпнеш завесите и цяла нощ да словоблудствате един през друг. Дааа, ама от разстояние не става. Ха да видим тук как е?!...
3. Защото, защото с възрастта на приказливите жени им се говори все повече, а това застрашава брака. Да, да ако мъжът ти е избранника попиващ всички твои пристъпи на логорея си съществува реална опастност да му писне. Вярно, разговорите са нещо важно за брака, но по-важното е мярката. Та я да мирясам малко и да не досаждам само на мъжа си...
4. Защото обичам да чувам различни гледни точки. Демек, аз си говоря, споделям, а другите отсреща ми репликират – ту съгласни,ту не съвсем, ту изобщо несъгласни с мен. И става готино. Надявам се тук е мястото да чуя и видя какво ли не, какви ли не допирания, търкания и разминавания. Тук вече сте вие – тепихът е ваш. Можете да ме хвалите и плюете колкото ви душа иска. До колко ще се връзвам си е моя работа.
5. Защото съм ужасна домошарка. Обичам да си правя домове, да си ги обзавеждам и обгрижвам. А да си направиш виртуален дом се оказва по-възможно, от покупката на реален. Е, не е каменна къща на висок баир, но може да е също така уютно и сигурно. И само от теб зависи как ще изпечеш тухлите от думи така, че да не ти падне дувара.

До тук с обясненията и оправданията.

Първата копка е направета. Ето я – основата на моята къща. Започвам да я строя с мерак.
Добре дошли хора, майстори, чираци и калфи – да зидаме заедно. Да вдигнем дом, да седнем сетне пред камината, да си налеем чаша червено вино и да си похортуваме. Да попеем и попием, да поплачем и помечтаем. Да сме заедно.
Хайрлия да е!

4 коментара:

  1. Помню Мону - Цанку в середине девяностых, такая стройная милая маленькая девчонка с растрепанной короткой прической. И помню, как она меня встречала в аэропорту Софии, будучи беременной второй дочкой, а я был с рюкзаком, в котором звенели бутылки водки. А потом мы ужасно вкусно ели, и ужасно вкусно и долго говорили о жизни, женщинах и мужчинах, море, музыке и литературе. И с ней было легко, с этой женщиной всегда очень легко. В своих книгах она пишет о мечтах и о любви. Те страницы, что я читал по русски - печальны, прекрасны и веселы. Ее герои и она никогда не унывают, всегда любят жизнь. Люблю тебя, мой друг, самой искренней дружеской любовью. Мы посидим перед камином и выпьем хорошего вина и ракии. (Я - ракии, давно ее не пил, яблукову, гроздову....с шопским салатом, банницами, чушками....)
    Валера Былинский

    ОтговорИзтриване
  2. Как прекрасно друг мой, что и после многих лет можем еще посидеть, выпить и поболтать... И что у нас еще есть и ракию и слова. Горячие поцелуи тебе и твоего холодного Питера...

    ОтговорИзтриване
  3. хубаво е да си имаме място за логореен багаж. така не пречим никому.
    така можем да сме себе си без да се натрапваме, без да задължаваме.
    прегръщам те и желая успех на виртуалния ти дом.

    :)

    ОтговорИзтриване
  4. Добре дошла! Да, тук можем да си говорим на воля, за всичко и всички, че и да си помълчим даже...

    ОтговорИзтриване